SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Vaatekaapin vanhin mekkoKesän aikana tuli käytyä vaatekaapin valikoimaa aika huolellisesti läpi, kiitos viikon kirpputorijakson sekä kaikkien reissujen, joita varten piti kehitellä mahdollisimman monta asua mahdollisimman pienellä vaatemäärällä.

Vaatteita tonkiessani havahduin siihen, että näissä kuvissa näkyvä Warehouse-merkkinen mekko on vanhin edelleen käytössä oleva mekkoni. Tämä kapeaolkaiminen sifonkimekko taitaa samalla olla myös ensimmäisiä Zalando-tilauksiani vuodelta 2013. Miten nostalgista!

vanhinvaate2

On ilahduttavaa huomata, kuinka kertakäyttömuotia oleva vaate voi siitä huolimatta kestää käyttöä ja aikaa. Midimittaisena tämä mekko on taas ajankohtaisempi kuin koskaan, eikä materiaali ole mennyt viidessä vuodessa miksikään. Edelleen mekko on minulle hyvin mieluinen ja pääsee varmasti käyttöön taas ensi kesänä.

Matalien slip on -ballerinojen kanssa mekon kanssa kelpasi tallustella koko päivän Tukholmassa, ja korallin sävyissä hehkuvat värit piristivät aamuviiden herätyksestä, märkänä kiinni sutaistuista hiuksista ja kilometrien kävelystä ryytynyttä olemusta.

vanhinvaate3

Minkä ikäinen ja millainen on sinun vaatekaappisi vanhin vaate? Haastan kaikki vastaamaan kommenttiboksiin tai kertomaan vanhimmasta vaatteestaan vaikka omassa blogissaan!

17 kommenttia

 1. Ja kaunis ajaton mekko se onkin! <3
  Jotkut vaatteet ovat niin ihania ja kestävätkin vuodesta toiseen, että niitä on ilo käyttää.
  Valitettavasti nykyajan laatu ei aina ole ihan sitä ja vuoden päästä vaate on jo nuhjuinen.

  Heleää syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on kyllä sääli, kun jokin oikein mieluinen vaate viimein kulahtaa lopullisesti ja siitä on pakko luopua. Suloista lokakuuta sinulle!

   Poista
 2. Vanhin vaatteeni on varmaankin 14 vuotta vanha rippimekkoni, joka mahtuu ylleni vieläkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! :) Harmi kyllä minulta ei enää löydy omaa rippimekkoani, olisi ollutkin hauska kokeilla sitä!

   Poista
 3. Mekkosi on todella kaunis ja sopii sinulle hyvin.

  Pikaisen tarkastuksen jälkeen kävi ilmi, että vaatekaapin vanhin vaate on mekko vuodelta 2009. Pitkä mekko, jota olen käyttänyt tasan kaksi kertaa. Toinen kerta oli yliopiston vuosijuhla, jossa oli pukukoodi, toinen hääjuhla. Taidan odottaa niitä kolmansia juhlia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Juhlavammille vaatteille kertyy helposti ikää, mutta ei käyttökertoja. Se onkin hyvä, että kaapista löytyy sitten mekko, jos eteen tulee juhlat lyhyellä varoitusajalla.

   Poista
 4. Upea mekko, joka kestää aikaa ja katseita.
  En tiedä kehtaanko kertoakaan ....... Nuorin biologinen lapseni syntyi 33 vuotta sitten. Ostin kunnolliset mustat imetysliivit.
  Joskus myöhemmin ostin bikinit, joissa oli kirjava housuosa ja musta liiviosa. Kun ne menivät huonoiksi, ostin kirjavat bikinihousut ja käytin imetysliiviä yläosana. Bikinihousut uusin joka kesä, kun uin paljon, mutta nuo vanhat liivit ovat aina vaan kuin uudet. Pari kertaa läppä, josta rinnan saa paljaaksi on uidessa auennut, mutta muuten ne ovat täydellinen uima-asu (napakka, ei toppauksia, kuivuu nopeasti).
  Mukavaa tätä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Ja kiitos kun jaoit tämän tarinan, siinä on kyllä sitten laadukkaat liivit :) Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 5. Ihana mekko. Itselläni on yksi mekko, mikä on hieman vanhempi kuin vuoden tai pari. Ostin mekon joskus mieheni ja minun treffeille kuusi vuotta sitten, enkä ole raaskinut sitä heittää pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuossa mekossa on varmasti paljon tunnearvoa ja muistoja.

   Poista
 6. Ihanan värinen kevyt mekko ja sopii hyvin farkkutakin seuraksi. En nyt heti muista mikä olisi se vanhin, ehkä jokin 2000 luvun alussa Pariisista ostettu. Löytyy myös paljon vanhoja kirpparivaatteita ainakin yksi Jean Paul Gaultierin Haute Couture mekko/iltapuku joka saattaa olla 80-luvulta. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo vanhat designvaatteet ovat oikeita aarteita, joista ei varmasti henno luopua - vastaavia ei enää löydä mistään!

   Poista
 7. Kaunis mekko ja niin ajaton! Ehkä ensin tuli mieleen noin 12v sitten ostettu kaksiosainen iltapuku Italiassa järjestettyyn gaalailtaan.
  Ei ole sen jälkeen käytetty .. paitsi yläosaa :)
  Olisi kiva vielä käyttää koko iltapukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tyylikäs iltapuku kestää onneksi aikaa, joten seuraavia juhlia odotellessa!

   Poista
 8. Vanhin vaate on farkut 6.luokalta, ovat siis 17 vuotta vanhat. :D Rippimekko lienee toiseksi vanhin, 15 vuotta vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa, että kaapista löytyy vielä tuollaisia muistoja! :)

   Poista
 9. Eihän tuo sitten kovin vanha ole. Itsellä on arkikäytössä ainakin 30 vuotta vanha keinokuituinen neule ja vieläkin on lähes nypytön. Sopii vielä suht hyvin nykymuotiin, joten kehtaa käyttää julkisestikin :) Harmi kun pesulappu on niin haalistunut ettei valmistajaa saa selville

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.