Vaniljainen vadelmapiirakka
Vaniljakastikkeesta, vadelmahillosta ja suklaahipuista syntyy talven paras marjapiirakka!
Löysin tämän ohjeen Anna-lehdestä, kun etsiskelin hyvää reseptiä, johon käyttää jääkapissa olleet ylimääräiset vaniljakastikkeet. Pienellä muokkauksella reseptistä sai muffineiden sijaan mainion marjapiirakan.
Vaniljaisen vadelmapiirakan resepti
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
10 rkl vadelmahilloa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
pakastemarjoja ja suklaahippuja (koristeluun)
Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hetki. Lisää vaniljakastike ja vatkaa, kunnes taikina on vaahtomaista. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erikseen ja lisää seos taikinaan. Vatkaa, kunnes seos on ilmavaa, lisää vadelmahillo ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina suurelle uunipellille ja kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Piirakkaan saa monipuolisesti eri variaatioita vaihtelemalla hilloa ja marjoja. Kokeile esimerkiksi kuningatarhilloa tai appelsiinimarmeladia, ja pinnalle voi ripotella mitä tahansa marjoja mansikasta aroniaan.

Sain tätä herkkua maistaa (mustikoilla höystettynä) tyttären luona.
VastaaPoistaOn herkullista
Hyvää lauantai-illan jatkoa!
Kuulostaapa hyvältä! Menee varmasti kokeiluun jossain vaiheessa. :)
VastaaPoistaOih, miten ihanan näköinen ja kuuloinen ohje!
VastaaPoistaHerkullista, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaJee, kiva että olet back <3